Persbericht

Unieke zorg woning opdiverse plekken inZorgwoning Noord-Nederland te bekijken; aftrap 5 maart in Wolvega

Zorgwoning gaat op tournee

 Ter Idzard – Een complete zorgwoning, binnen een dag geplaatst in de achtertuin, veelal zonder vergunning. Bouwbedrijf Scheenstra en het Hulpmiddelen Centrum spelen met hun zorgwoning in op de vraag van mantelzorgers om in de nabijheid van hun zorgbehoevende dierbare te wonen. Om iedereen kennis te laten maken met de zorgwoning, gaat deze op tournee. Vanaf 5 maart is de zorgwoning op zes locaties in Noord-Nederland te bekijken. De tournee start zaterdag 5 maart op de informatiemarkt ‘Toekomst Wonen.nu’ in het Linde College te Wolvega.

Zorg in huis

Ook mensen die zorg nodig hebben, volgen de ontwikkelingen rond de zorgwoning op de voet. Immers, welke andere mogelijkheid hebben ze om binnen 25 dagen zonder vergunning een woning te laten plaatsen waarin ze eenvoudig de zorg kunnen krijgen die ze nodig hebben?

 

De zorgwoning kan aan een woning gekoppeld worden voor bijvoorbeeld een extra slaapkamer/douche op de begane grond. Maar ook kan deze woning los in de achtertuin geplaatst worden voor een mantelzorger of zorgbehoevende.

 

Scheenstra en het Hulpmiddelen Centrum vonden elkaar als partner in dit unieke project. Beiden willen inspelen op de veranderingen in zorg. Langer thuis blijven wonen moet vooral comfortabel en makkelijk te realiseren zijn, is hun gezamenlijke opvatting. Met de zorgwoning kan dat.

 

De zorgwoning werd recentelijk gelanceerd en de informatieaanvragen stromen binnen. Reden om met een zorgwoning op tournee te gaan. De komende maanden is de zorgwoning op zes locaties in Noord-Nederland te bekijken.

 

Toekomst Wonen.nu

De tournee start zaterdag 5 maart op de informatiemarkt ‘Toekomst Wonen.nu’ in het Linde College te Wolvega. Vervolgens is de zorgwoning tot eind mei te zien in Oranjewoud, Groningen, Burgum, Leeuwarden en Goëngahuizen. Kijk voor de complete tournee, openingstijden en locaties op www.scheenstrabv.nl.

Deel dit: