Historie Langelille 1984 – 1988

De  Grote Veenpolder schaatstocht wordt op 3 achtereenvolgende jaren geschaatst.

 

1985

Polderfeest

1985

Polderfeest

25 juli 1985

Urker visser betrapt bij stropen van paling

Een veertigjarige Urker beroepsvisser en een dertigjarige inwoner van Langelille zijn gisteravond laat door de politie betrapt op het stropen van vis uit het Wijde van de Tjonger te Langelille. De politie was gewaarschuwd doorgasten van de nabij gelegen camping die last hadden van een motorbootje dat steeds heen en weer voer. Toen de mannen aan wal kwamen stond de politie hen al op te wachten. In het sleepnet dat achter het bootje hing bleken zich enkele tientallen palingen te bevinden, die door de politie weer in het water zijn gelaten. Tegen beide mannen is proces verbaal opgemaakt. De Urker visser bracht zijn vakantie ook op de camping door.

2 november 1985

Buurtbus
Lijn 108 Wolvega Station – Langelille Speeltuin
Deze lijn is op 2 november 1985 ontstaan bij de FRAM. Lijn 108 rijdt van Wolvega, Oldetrijne, Oldelamer, Munnekeburen, Scherpenzeel, Langelille, Oldelamer, Nijelamer en Sonnega weer terug naar Wolvega.

10 september 1985

Dorpsvernieuwing voor Langelille

In het beleidsplan van de gemeente Westellingwerf is ook een plan voor de verbetering en aanpassing van de Kerkeweg in Langelille opgenomen. Oorspronkelijk was het de bedoeling de uitvoering van dit plan gedeellelijK dit jaar en gedeeltelijk volgend jaar te laten plaatsvinden. Tijdens de aanleg van de riolering is gebleken dat een grondige aanpak van deze weg meer dan noodzakelijk is.

6 september 1986

Reünie Langelille

Plaatselijk Belang Langelille organiseert op 6 september 1986 een reünie voor inwoners en oud-inwoners.

30 april 1987

Nog wel een beetje koud

‘Nog wel een beetje k-k-k-koud’, vond Gerrit Meuleman (7), nadat hij het water van de Tjonger eens even had geprobeerd. Bewonderende blikken waren er dan ook voor zijn negenjarige zus Marjan en vriendin Tineke Reijn (10), die onverschrokken het water insprongen. Voorlopig lijkt het echter gedaan met het prachtige voorjaarsweer, al hoeft het badpak niet direct te worden ingeruild voor de winterjas.

1 augustus 1987

Laatste dorpswinkel van Langelille sluit voorgoed de deuren

De laatste dorpswinkel van Langelille heeft voorgoed z’n deuren gesloten. De sluiting kent een nieuwe en aanzienlijke verschraling van het voorzieningenniveau in de Westhoek. De huidige situatie, waarin het dorp geen enkele kruidenier meer

lees meer…..