Buurtpreventie

Aftrap WhatsApp buurtpreventie in Weststellingwerf

Gepubliceerd: 16 november 2015

Op donderdag 12 november was de aftrap van de WhatsApp buurtpreventie in de gemeente Weststellingwerf. De bijeenkomst werd georganiseerd door de politie, Vereniging Kleine Dorpen en de gemeente. Een aantal actieve WhatsApp-groepen, plaatselijke belangen en wijkverenigingen waren aanwezig. Zij dachten mee over de uitrol van het project in de gemeente Weststellingwerf en deden mee aan de workshop ‘Heterdaadkracht’.

buurtpreventie

Een WhatsApp buurtpreventiegroep richt zich op het signaleren van verdachte situaties in een bepaalde wijk, buurt, dorp of stad. Informatie wordt tussen burgers gedeeld zodat iedereen snel op de hoogte is. Het wordt criminelen hiermee een stuk lastiger gemaakt om hun slag te slaan.

Komende tijd wordt nog vijf keer een vergelijkbare informatiebijeenkomst georganiseerd om inwoners van Weststellingwerf bekend te maken met de WhatsApp buurtpreventie. Ook zal de politie de workshop ‘Heterdaadkracht’ geven. Houdt hiervoor de nieuwsbrief van uw wijkvereniging of plaatselijk belang in de gaten voor een bijeenkomst in uw omgeving en de facebook en twitter pagina van de gemeente Weststellingwerf. Op aanvraag kunnen geïnteresseerden tevens langskomen bij wijkverenigingen of plaatselijke belangen. Jaarlijks is er spelenderwijs een testmoment voor de WhatsApp buurtpreventie groepen in Weststellingwerf. De WhatsApp buurtpreventie-groepen worden dan bezocht en getest door medewerkers van de politie.

Wijken of dorpen met een hoge dekking aan WhatsApp buurtpreventie-groepen ontvangen een bordje van de gemeente waarop hun deelname zichtbaar is.

Meer informatie
Op de website van de gemeente is meer informatie te vinden over het initiatief. Start u ook met een WhatsApp-groep? Geef dit door via info@weststellingwerf.nl en ontvang flyers met daarop tekst en uitleg en raamstickers voor de deelnemers van de WhatsApp-groep.

Deel dit: