Blijf fit en veilig

Blijf fit en veilig op de fiets; kom 22 april naar de E-bikedag in Munnekeburen

Fietsen is gezond en zorgt ervoor dat u langer fit en mobiel blijft. De emeente Weststellingwerf, het Regionaal Orgaan voor Verkeersveiligheid en de Fietsersbond organiseren op 22 april 2015 een E-bikedag.

De locatie is ’t Polderhuus, Grindweg 81C, 8485 JE Munnekeburen. Tijd: 09.00 – 16.00u.

De E-bikedag is bedoeld voor senioren 70+, die nog graag fietsen met of zonder elektrische ondersteuning. Ook zal er voor belangstellenden gelegenheid zijn om vrijblijvend kennis te maken met een aantal driewielfietsen. Het doel van de dag is het bevorderen van fit en veilig fietsen op een gewone fiets, een e-bike of een driewielfiets. Tijdens de dag zal aandacht worden besteed aan de relevante verkeersborden en regels voor fietsers en zullen foto’s van een aantal plaatselijke verkeerssituaties worden besproken. In een PowerPoint-presentatie wordt uitleg gegeven over de onderlinge verschillen tussen de e-bikes en krijgt u tips waarop gelet kan worden bij de aanschaf van een goed passende e-bike.

Ook is er aandacht voor het vergroten van de veiligheid van fietsers in het verkeer. Zo heeft een fietser op een e-bike een hogere snelheid en een langere remweg. In bepaalde situaties, zoals een scherpe bocht of een drukker kruispunt, zal teruggeschakeld moeten worden naar een lagere versnelling en naar minder ondersteuning.

Bovendien wordt op de E-bikedag tijdens de les fietsgymnastiek praktisch geoefend, o.a. het vergroten van de fietsvaardigheid op een afgesloten fietsparcours onder leiding van twee fietsdocenten en tijdens een gezamenlijke fietstocht is er speciale aandacht voor lokale verkeerssituaties. Een plaatselijke fietsenmaker is aanwezig voor vragen over de eigen fiets en verschillende e-bikes kunnen worden uitgeprobeerd.

Informatie kunt U vinden op www.fietsersbond.nl/fietsinformatiedagen. De kosten zijn voor deze dag incl. lunch €5. De dag gaat door bij minimaal 15 deelnemers en maximaal 35 deelnemers.

Stremming Kerkeweg Nijetrijne / Munnekeburen
In verband met werkzaamheden aan de gasleiding, is de Kerkeweg tussen de Pieter Stuyvesant- en de Grindweg van maandag 13 april tot er met 8 mei 2015 gestremd.

Het verkeer zal worden omgeleid via de Grindweg (Scherpenzeel).

Deel dit: